Meteen naar de inhoud

Asbestsanering

Susan Goslinga

Op ons terrein staan enkele grote loodsen en oude fabriekspanden van de voormalige Aardappelzetmeelfabriek Avebe. We brengen nu in kaart hoe we alles in één keer kunnen saneren, zodat we bij brand geen schade brengen aan de omgeving en ook niet aansprakelijk gesteld kunnen worden.

Asbest en veilig stellen van de fabrieksgebouwen gaan momenteel hand in hand.
Voor de kathedraal, een deel van de fabriek wordt een sloopbedrijf uitgenodigd om te inventariseren hoe we het hele dak, welke instortingsgevaar heeft en tevens asbest bevat, kunnen verwijderen zodat een mooie open kathedraal ontstaat. We vragen hem ook hoe we daarbij de prachtige gevels wel kunnen behouden. (anders is het ook geen kathedraal meer… )

Bij het andere gedeelte van de fabriek, waarin wellicht in de toekomst binnenin nog gebouwd kan worden, wordt ook opnieuw bekeken hoe we de karakteristieke gevels veilig kunnen stellen.