2 oktober concert Linde Nijland

Zondag 2 oktober 15.00 inloop vanaf 14.30

“De beste folkzangeres van Nederland” Heaven
“In compositorische topvorm” OOR

Deze wonderschone folkmuziek uit ‘het hoge noorden’ is op zondagmiddag 2 oktober te zien en te horen als luisterconcert in de bijzondere setting van Ecodorp Land van Aine in Ter Apel.

Linde wordt door het muziektijdschrift Heaven ‘De beste folkzangeres van Nederland’ genoemd. Multi-instrumentalist Bert Ridderbos werd door het Britse toonaangevende tijdschrift fRoots als ‘seemingly a one man orchestra’ aangeduid. Hij begeleidt Linde al jaren veelzijdig op gitaren, banjo, cittern en accordeon en was in het verleden o.a. deel van de Groningstalige groep Törf.

Linde trad al jong op met het zangduo Ygdrassil en later solo als singer songwriter, met haar kristalheldere stem en aansprekende eigen nummers, maar o.a. ook met een eerbetoon aan de Engelse folklegende Sandy Denny (dit leidde zelfs tot een gastoptreden bij een reünieconcert van Fairport Convention in de Barbican Hall in Londen).

Samen maakten de twee muzikanten o.a. een avontuurlijke, muzikale reis over land van Nederland naar Bhutan, waarbij ze samenspeelden met muzikanten in Iran, Servië, India en Bhutan. Ook toeren Bert en Linde regelmatig in Engeland, waar tevens een deel van hun muzikale inspiratie vandaan komt, naast invloeden uit de Amerikaanse, Ierse en Schotse folk.

Onlangs kwam hun nieuwste album ‘Ten Years’ uit, met daarop veel nieuw eigen werk van Linde, dat genomineerd werd voor de prestigieuze ‘Preis der Deutschen Schallplattenkritik’. Hiervan zijn bij het concert ook zeker liedjes te horen. Een liveconcert van Linde en Bert is een echte belevenis. Mis het niet!

Toegang: 12 euro
Aanvang: 15:00 uur (inloop v.a. half 3)

Adres:
Ecodorp Land van Aine
Ruiten A Kanaal Zuid 13
9561 TG Ter Apel